Ga je binnenkort naar het buitenland en heb je een reisadapter nodig? Koop deze dan voordelig online bij Allekabels. Vandaag besteld is morgen al in huis!

Type A

Stopcontact type A is vooral te vinden in Noord-Amerika en is bedoeld voor de typische Amerikaanse stekker met twee parallelle, platte pinnen.
Stopcontact type A

Type B

Ook type B wordt vooral in Noord-Amerika gebruikt. stopcontact type B lijkt op type A, maar dan met extra ruimte voor stekkers met aardingspin.
Stopcontact type B

Type C

Het stopcontact voor de voormalige standaard Europese stekker (daarom ook wel bekend als Eurostekker). Tegenwoordig zijn de ongeaarde type C stopcontacten (niet de stekkers) in bijna alle Europese landen illegaal of mogen ze niet meer in huizen geplaatst worden, omdat de Europese veiligheidsnormen vereisen dat stopcontacten allemaal geaard zijn.
Stopcontact type C

Type D

In Engeland was dit stopcontact vroeger standaard, en hij wordt nu nog gebruikt in de voormalige Engelse koloniën. Het stopcontact heeft drie gaten, waarbij de bovenste iets groter is dan de andere twee. Nederlandse stekkers passen er vaak niet in.
Stopcontact type D

Type E

Type E wordt bijna alleen gebruikt in België, Luxemburg, Frankrijk, Polen, Slowakije, Tsjechië, Tunesië en Marokko. Hij lijkt op stopcontact type C, maar dan met een aardingspin. Bijbehorende stekkers zijn dan ook voorzien van een gat waar deze pin in past. Nederlandse stekkers passen ook in stopcontact type E.
Stopcontact type E

Type F

Het huidige Europese standaardstopcontact. Hij lijkt op type C, maar is geaard. Stekkers van type C passen niet in een type F stopcontact, maar andersom (stekker type F in stopcontact type C) kan het wel.
Stopcontact type F

Type G

Het huidige standaard Britse stopcontact biedt plaats voor drie platte pinnen.
Stopcontact type G

Type H

Alleen in Israël wordt dit type stopcontact gebruikt. Het heeft een combinatie van rechthoekige en ronde gaten. Nederlandse stekkers passen hier niet altijd in: de pinnen zijn soms te dik om in de gaten te passen.
Stopcontact type H

Type I

Op het eerste gezicht lijken stekkers van type I ondersteboven in stopcontacten van type H te passen, maar het formaat van de pinnen en de positie is net anders.
Stopcontact type I

Type J

In dit stopcontact past een stekker met drie pinnen. Nederlandse stekkers passen hier niet altijd in: de pinnen zijn soms te dik om in de gaten te passen.
Stopcontact type J

Type K

In dit vrolijk ogende Deense en Groenlandse stopcontact passen stekkers met twee-en-een-halve pin. Nederlandse stekkers passen er probleemloos in.
Stopcontact type K

Type L

Het stopcontact ziet eruit als een type C met een aardingsopening in het midden, maar de afmetingen zijn heel anders. In toeristische plaatsen zijn vaak stopcontacten die compatibel zijn met Nederlandse stekkers.
Stopcontact type L

Type M

Dit stopcontact lijkt erg op type D, maar de gaten zijn groter. Het ampèrage van stekker M is ook groter dan bij type D. Nederlandse stekkers passen er vaak niet in.
Stopcontact type M

Type N

Stopcontacten van het type N zijn de officiële standaard in Brazilië, en het is ook het enige land waar dit type voorkomt. Deze standaard werd tussen 2007 en 2010 ingevoerd. Daarvoor waren er maar liefst tien verschillende soorten stopcontacten in het land in omloop. Nederlandse stekkers van type C passen soms in type N, maar alleen de platte variant.
Stopcontact type N