Ga je binnenkort naar het buitenland en heb je een reisadapter nodig? Koop deze dan voordelig online bij Allekabels. Vandaag besteld is morgen al in huis!

Voltageverschillen

Het verschil tussen 220 V en 230 V is meestal zonder nadelige gevolgen, omdat de meeste apparaten zijn gemaakt om kleine voltageverschillen op te kunnen vangen. Grote variatie in voltage - bijvoorbeeld een stopcontact met 230 V met een apparaat van 110 V - kan het apparaat wel beschadigen.

Frequentieverschillen

De frequentie wordt weergegeven in Hertz (Hz). Ook al is het voltage gelijk, het verschil in frequentie zal er voor zorgen dat bijvoorbeeld een 50 Hz-klok sneller zal tikken wanneer het 60 Hz te verwerken krijgt.

Wereldstekkers

Wereldstekkers worden ook wel eens verloopstekkers genoemd. Let er bij het kopen van een wereldstekker op of hij alleen de vorm van de stekker kan aanpassen, dus bijvoorbeeld van type C naar I, of dat hij ook voltageverschillen kan opvangen voor landen waar dat nodig is.

Tegenwoordig zijn er veel elektronische apparaten die zelf de spanning detecteren en zich daaraan aanpassen. Op het apparaat staat vaak voor welke voltage en frequentie het bedoeld is, bijvoorbeeld: "100-240 V 50-60 Hz". Dit apparaat kan dan gebruikt worden in stopcontacten met 100 tot 240 V en 50 tot 60 Hz.

Wereldstekker kopen

Wereldstekkers kunt u kopen bij Allekabels.nl.

Hotels in plaatsen waar veel Nederlandse toeristen komen hebben vaak zelf stopcontacten die aangepast kunnen worden aan de Nederlandse standaard. Toch is het vaak beter het zekere voor het onzekere te nemen, of om van tevoren goed te informeren naar de elektrische voorzieningen in uw hotel.